PŁYNNA MASA JAJOWA PASTERYZOWANA, CHŁODZONA

 

Masa Jajowa oferowana przez Firmę "GOLDEGS" jest gotowym półproduktem, używanym do produkcji makaronów, pasztetów, majonezów, wypieku ciast drożdżowych i pączkowych, ciastek biszkoptowych oraz innych produktów wymagających zastosowania w recepturze świeżego kurzego jaja.

 

Pasteryzowana Masa Jajowa jako surowiec dla przemysłu spożywczego spełnia wszystkie wymagane normy zgodnie z dyrektywą RADY UNII EUROPEJSKIEJ Nr 89 - 437 - EEC z dnia 20 sierpnia 1988 (Dziennik Urzędowy Wspólnoty Europejskiej OJ Nr I - 212/87) dotyczącą higieny i problemów zdrowotnych odnośnie produkcji i wprowadzania na rynek produktów na bazie jaj kurzych.

 

Firma "GOLDEGS" udziela atestu na każdą partię Masy Jajowej dostarczonej do klienta gwarantując czystość mikrobiologiczną produktu.

 

Masę Jajową uzyskujemy w wyniku zautomatyzowanego, maszynowego rozbijania świeżych jaj.
Płynne, świeże jajo filtrujemy, aby usunąć pozostałości skorup, błon jajowych oraz innych zanieczyszczeń mechanicznych.
Pasteryzację prowadzimy nowoczesnymi urządzeniami. Pozbawiamy jaja form wegetatywnych drobnoustrojów (Salmonella, Coli, Gronkowiec) i zarodników grzybów. Gwarantujemy czystość mikrobiologiczną oraz zachowanie wartości odżywczych i walorów smakowych świeżych jaj.

Masę Jajową poddajemy na życzenie klienta procesowi homogenizacji, który pozwala uzyskać trwale i jednolicie wymieszany produkt, a także równomierne rozłożenie cząsteczek tłuszczu w półprodukcie.

 

Na życzenie klienta wytwarzamy płynną masę jajową z dodatkami np.: